onsdag 30 augusti 2017

Promenad


Nytt halsband igen

Nu anser jag inte att hundarna behöver ha på sig olika halsband varje dag så det är inte anledningen till att Freyja fått ett nytt halsband igen. Irriterande nog så var det så att halsbandet hon fick för mindre än ett år sedan började gå sönder. Det i sig tyder enbart på dålig kvalité för det är inte ofta som hon drar i koppel eller gör något tokryck. Lexus som drar en del har inte lyckats slita ut halsbandet han har och det fick han ärva efter Toker. Valet föll på ett Pratiko halsband och nu hoppas jag att det kommer att hålla för att köpa nya halsband varje år är onödigt.

söndag 20 augusti 2017

Fortsätter åt rätt håll

Jag vägde Freyja i morse och hon har gått ner ytterligare lite. Det känns bra att det går åt rätt håll så att hon kommer tillbaka till en vettig form och vikt.
Tre djur som inte ville bli fotade.lördag 19 augusti 2017

En chans fick jag

Solen visade sig nu på em och Freyja hittade en hyfsat torr fläck att sola på. Hon låg så fint så jag tänkte ta en bild på henne.
Jag tyckte att bilden blev lite mörk så jag ändrade inställningarna och tänkte ta en till bild. Då kom Freyja på att hon måste försöka sno en leksak av Lexus.


fredag 18 augusti 2017

Vandring på väg


Som bonus får det bli en blomma med en inte så önskad  bakgrund.
Jag hade inte riktigt tänkt mig att Lexus skulle vandra in bakom

torsdag 17 augusti 2017

Bränner fett

Lite det jag hoppas på i alla fall, mer muskler och mindre fett skulle vara bra för oss alla. Freyja är lite kräsen när det gäller var hon vill springa så idag blev det en tur till ett ställe hon gillar och det är även ett bra ställe för fysträning.


måndag 14 augusti 2017

Det går åt rätt håll

Vägde Freyja i helgen och nu väger hon 0,2 kg mindre än för en vecka sedan. Det känns som en rätt vettig takt för en hund att gå ner i vikt. Kunskap om vettig viktnedgång för hund har jag inte men några hekto per vecka känns rimligt. Bilden är tagen i morse när det var hela fyra plusgrader.

söndag 13 augusti 2017

Tigerliljor

Tigerliljor har inget direkt med hundarna att göra men de är fina. De gula har börjat blomma och snart kommer nog även den vita och de orange igång.

lördag 12 augusti 2017

Ibland tar det en stund

Efter att jag hade skrivit det tidigare inlägget insåg jag hur fånig jag är. Jag beslutade mig för att råda bot på det och gick ut för att fiska upp fladdermusen. Nu var det nog tur att jag gjorde det för den simmade runt i vattentunnan utan att kunna ta sig upp. Jag fiskade upp den och lade den på sidan om tunnorna var det är högre gräs. Eftersom jag inte ville störa/stressa den i onödan blir det bara en bild på den.
Nu hoppas jag bara att den torkar upp, piggnar på sig och tar sig iväg. Tänkte kolla om någon timme och se om den är kvar eller inte

Men för helvete

Varför måste djur hela tiden dö i trädgården? Och varför vill de ge mig en hjärtattack? Att fåglarna envisas med att flyga in i våra fönster hela tiden har jag blivit van vid. Det är nog runt tre veckor sedan jag tvättade fönsterna senast och det är dun fastkletade på alla fönster nu igen. Jag har inga planer på att börja tvätta fönster varje vecka så dun och fjädrar ska ses som dekorationer. För en stund sedan lullade jag ut i trädgården med hundarna. Eftersom jag var ute tänkte jag passa på och vattna tomatplantorna, även om det regnar i stort sett jämt så hamnar inte så mycket regn på tomaterna. Jag gick fram till vattentunnorna och tittade ner och fick en chock. Min första tanke var att det var en fågel som hamnat i en tunna och drunknat men icke. Det var den här. Inga planer på att ta en bättre bild av den.
En jäkla fladdermus. Nu tycker jag att det är ett rätt otäckt djur även när de lever så den kommer få ligga kvar i tunnan till sambon kommer hem. Hade den varit vid liv skulle jag ha fiskat upp den fast min motvilja men den var stendöd och då får den ligga kvar.

tisdag 8 augusti 2017

I brist på en trappa

får man sola var trappan ska vara.
 Trappan upp till huset är borttagen för tillfället. Ett par av plankorna var murkna och rost behövde slipas bort. Sambon tog på sig uppgiften att fixa trappen så det överlåter jag åt honom. Freyja saknar nog att kunna ligga på trappen och sola men hon får stå ut några dygn till. Vill vi ta oss ut eller in nu är det vägen genom källaren som gäller, tur vi har det alternativet för annars hade det blivit lite drygt. En klematis har börjat blomma nu, återstår att se om det blir någon mer som blommar.


söndag 6 augusti 2017

Olika känslor

Idag faller regnet och det går nog att säga att en av hundarna inte är så road av regn.

 Den andra hunden däremot tyckte att vi skulle leka eller springa runt. Sambon var inte så pigg på det.

fredag 4 augusti 2017

Förvånad

Jag tog itu med att väga hundarna på fm, främsta anledningen till det var att Freyja behöver gå ner i vikt och då är det bra att ha lite koll. Det som förvånade mig var dock Lexus vikt. Han väger 24kg, låter lite mycket i mina öron men samtidigt tycker jag inte att han är tjock. Vet inte om det bara är jag som är blind eller om han behöver gå ner i vikt.

Något annat som jag roat mig med idag är att skörda lite aklejafrön.
Bilden visar frön från endast en blomma och på varje planta har det varit många blommor. De här fröna är från en Nora Barlow blomma.
Medan jag skördade kom jag ihåg att aklejor korsar sig med varandra och vi har två sorter i trädgården. Nora Barlow och Mckana giant
Att de korsar sig med varandra innebär att fröerna kan bli lite vad som helst. Nu borde jag ha kommit ihåg det när jag gav bort lite fröer men då var det helt borta ur huvudet. Antingen så läser personen som fick fröer det här eller så måste jag komma ihåg att berätta det nästa gång vi träffar på varandra.

onsdag 2 augusti 2017

Trött

Fånigt nog så var jag väldigt trött på fm och enda anledningen till det var att jag lade spår igår och gick ett. Nu anser jag att det var värt det men det är värdelöst att bli så trött av att göra så lite. I dag var det dags för Freyja att gå sitt spår. Varför jag fotade spårstarten vet jag inte riktigt men så här såg den ut.
Några bilder blev det på Freyja medan hon spårade.
Hon fick jobba på rätt bra i spåret och några gånger blev det tapp men hon löste det själv. Det är nog en av fördelarna med bayrare, de ger sig inte utan jobbar på till problemet är löst. Efter en stund tog hon sig fram till spårslutet och då blev det lek med klöv.

Lexus borde egentligen fått en spår även idag men jag orkade inte. Istället så fick han leta leksak i ljungen.
Så avslutar jag med en bild på två jordgubbar. Vi har två olika sorter, ena sorten är normala jordgubbar och den andra är en sort med stora jordgubbar. Känns lite onödigt att skriva vilken som är vilken.