onsdag 28 juni 2017

Ogräs?

Eftersom jag inte har en aning om det här är ogräs eller inte så vänder jag mig hit. Vet någon vad det här är?

 Vad det än är så dyker det upp lite överallt i rabatterna och om det är ogräs så är det helt klart läge att rensa bort dem.
Annars så har det mesta i trädgården avstannat vilket inte är så konstigt med tanke på temperaturen. I morse var det 4 plus när jag klev upp och det är lite tråkigt i slutet av juni. Enda blommorna som jag sådde i år som blommar nu är tagetes. Jag hoppas på drägligare temperaturer så att resten också kommer igång.


tisdag 27 juni 2017

En hund och liljor på väg

 Freyja ville inte direkt vara med på bild men ibland har hon inget val.
Jag planterade tre kungslilja lökar för ett tag sedan och de verkar trivas. Nu minns jag inte om det var två vita och en rosa eller två rosa och en vit men det lär visa sig. Lite tveksamt om de kommer klara vintern här men de är planterade på ett skyddat ställe. Oavsett vad man planterar här känns det lite som en chansning och det är nackdelen med att bo i zon 6-7

Det som påminner om dill längst ner i bilden är inte dill utan sömntutor

lördag 24 juni 2017

När jag blir nördigt glad

Jag kände mig lite slö idag så det blev ett objektiv som inte väger så mycket som fick följa med. Det valet ångrade jag lite för jag hade haft längre brännvidd med ett annat objektiv. Promenaderna nu går mest på skogsvägar så att hundarna kan vara lösa men risken att störa något vilt är så liten som möjligt. Man ska ha respekt för de vilda djuren året runt men givetvis mer nu när de får ungar. Vädret växlade fort och ofta. Ena sekunden sol och nästa regn.


Hittade några jungfru Marie nycklar som blommade och givetvis blev det bilder på det.
Medan vi gick där var det något som fick mig att titta in i skogen på min vänstra sida och jag noterade något konstigt. Min första tanke var att det var en underlig utväxt på ett träd och sedan vaknade min hjärna och berättade att det var en lappuggla. Jag har ingen aning om hur vanliga/ovanliga de är här men jag blev löjligt glad över att se en för jag har aldrig sett någon tidigare.
Fler bilder på lappugglan finns det i min fotoblogg

fredag 23 juni 2017

torsdag 22 juni 2017

På väg


Ekorrspaning

Dagen började med ekorrspaning. Nu är det inte riktigt så seriöst som det kanske låter utan det räcker att ta med sig Lexus på en promenad. Så fort han hör en ekorre stannar han och tittar mot hållet var den är och då är det bara att titta dit och så ser man en sådan här.måndag 19 juni 2017

Kontraster

Idag blev det en promenad på samma ställe som vi promenerade på för ett tag sedan. Lite variation gör oss och hundarna gott. Naturen har inte direkt vaknat till liv igen men det hade jag inte räknat med. Kontrasterna mellan den brända marken och den obrända gör att det är en intressant plats att vandra på.Givetvis lekte hundarna även runt vid vattnet Freyja tog en frivillig simtur och Lexus trillade i.
Det är helt klart lite lurigt att hålla Freyja i bra form. Hon går upp otroligt lätt i vikt men tacksamt nog går hon lika fort ner igen. Som synes så är hon för tillfället lite för rund men snart lär hon vara tillbaka i bra form igen.
Lexus plockade jag den första fästingen för året på igår. Lutar åt att det får bli fästingmedel på bägge i år igen. Nu är det inte många fästingar här men det känns onödigt att riskera att de får något skit av någon fästing.

fredag 16 juni 2017

Trött

Jag har som sagt dagar när jag är riktigt trött och idag har det varit en sådan dag. Därför kändes det lagom med målet att fota vattenklöver på lunchpromenaden. Nu hade jag inte med i beräkningarna att vattenklövern i stort sett skulle vara överblommad men man kan inte tänka på allt. Två bilder blev det.

Givetvis var det även en hund som plaskade.

måndag 12 juni 2017

Några timmar

På fm är det vila som gäller.
 Sedan blev det en promenad och jag envisades med att stanna och fota blommor.
Någon hade lämnat någon form av redskap eller något var vi promenerade. Lexus reagerade på den och jag släppte kopplet och uppmanade honom att gå och titta. Bättre att han kollar av vad det är istället för att bara gapa.
Efter att han kollat av sa jag åt honom att det räckte och vi fortsatte vår promenad.
Vi blev iakttagna av ett rådjur
Och en stund senare så var vi hemma igen

söndag 11 juni 2017

Nu får det duga

Klippte under magen på Lexus idag och tog av lite på svansen så att det ska se bättre ut. Nu tycker jag att han ser rätt okej ut så det får duga.
Idag tog regnet en paus på några timmar på fm så det var en trevlig omväxling.

I morgon ska det dock givetvis regna och kanske skulle det även bli lite åska. Någon dag utan regn skulle vara trevligt, värme behövs också så att allt i trädgården sätter fart

Spionerat på hyresgäster

Jag har försökt få en skymt av våra hyresgäster för att se vad de är för några men lätt har det inte varit. Hyran har satts väldigt lågt av oss, vi nöjer oss med att de äter lite mygg och annat otäckt i trädgården. Kul har det varit oavsett att konstatera att fågelholken dög åt någon fågel. En bild har jag fått på en av hyresgästerna, inte en bra bild men det går att se att det är en talgoxe.

lördag 10 juni 2017

En lördag

Igår fick jag tillbaka mitt objektiv efter att den varit inlämnad för rengöring. Det objektivet fick följa med ut idag.torsdag 8 juni 2017

Glad


Nu är herrn nästan färdig klippt/rakad, det tog sin tid. Det är bara lite päls under magen som ska bort och sen får det duga

onsdag 7 juni 2017

Simtur

Det var lite kul att konstatera att Lexus simmar ännu mer nu när han inte har så mycket päls som tynger ner honom. Med tanke på att han gillar att simma så är det ännu en fördel med kort päls på honom

tisdag 6 juni 2017

Vettigt

Idag kände jag att det var dags att ge Lexus en makeover och så blev det. Jag kände helt enkelt att det var dags att kapa hans päls och anledningen till det är enkel. Varken Lexus eller jag tycker att pälsvård är kul och det tar energi som jag hellre lägger på att göra roliga saker med honom. Eftersom vi självfallet ej ägnar oss åt utställning så finns det ingen anledning att han ska ha lång päls. Nu orkade ingen av oss få allt klippt och fixat idag så vi fortsätter med det imorgon.
Så här ser han ut nu.
Lite ojämnt som synes och bara slarvklippt under magen. Det kommer nog bli fint när det är helt klippt. Känner jag collievärlden rätt så finns det säkert någon knäppgök som blir upprörd över att jag klippt Lexus och ja det kan man väl få bli.

måndag 5 juni 2017

Det får bli en blomma

Det har ovanligt nog inte blivit några bilder på hundarna de senaste dagarna. Till viss del beror det nog på att jag skickat iväg mitt favorit objektiv för rengöring och lite allmän omvårdnad. Vet inte riktigt när jag får tillbaka den igen, först ska jag få ett kostnadsförslag och så får jag se om jag vill betala vad det kostar. Nu lär jag betala för det är inte ett billigt objektiv som man bara skrotar.
Annars så är det bra med hundarna. Freyjas trampdyna har i stort sett läkt nu vilket är bra. Dagarna när det varit varmt har Lexus ätit dåligt men så har det varit varje år så det oroar mig inte alls.