onsdag 31 maj 2017

Det var svart

Mer korrekt är nog att säga att det var bränt men ja det var svart. Det visade sig att det hade varit naturvårdsbränning var vi promenerade.Det kan inte ha varit så länge sedan som de eldade för det fanns kvar vattenslangar, vattenpumpar och lite annat. Gissar att de lät det ligga om det skulle börja brinna igen så att det skulle kunna gå fort att släcka. Om man är Lexus måste man givetvis skälla på vattenpumpar.

Vattenpumpar har han nog aldrig sett tidigare så lite gapande får vara okej.
Bägge hundarna lyckades trilla i vattnet men det verkade inte påverka deras humör.

måndag 29 maj 2017

Motion

Freyjas trampdyna är fortfarande inte helt bra så promenader på hårda underlag undviks. Motion behövs ändå så idag fick hundarna simma. Vi brukar kasta pinnar åt hundarna som de får hämta och det är något som uppskattas. Att jag inte skaffat någon flytande leksak beror på att jag är rätt säkert att jag då skulle få stå och se hur leksaken flyter iväg medan hundarna står på land.
Så här såg det ut när Freyja väntade på att en pinne skulle kastas
När det enligt Freyja tar för lång tid innan pinnen kastas så finns det bara en lösning och det är att försöka sno pinnen.
Det märktes att Freyja uppskattade att få röra sig lite och simma.
Lexus simmade också.
För ett bra tag sedan började vi prata om att byta ut fårstängslet vi har runt trädgården och nu är sidan som gränsar mot våra grannar nästan klar. Fort gick det inte utan det har varit ett projekt som varat i några dagar.
Det som återstår att göra är att såga av stolparna. Jag borde ha haft ett annat objektiv så jag kunde visa hela sidan men man får en känsla för hur det ser ut nu i alla fall. Det är grönt nät och en bräda mot marken och en på höjden så det borde sitta ordentligt. På sikt ska fårnätet runt hela trädgården bytas ut men i år tror jag inte att vi kommer göra mer. Att slita upp fårnät som vuxit in i marken under ca 9 år är inte det roligaste jag gjort i mitt liv. Det var ingen slump att vi gjorde den enda sidan som vi har grannar på utan anledningen till det är att det är där rådjuren oftast hoppar in och grannarnas katt promenerade ofta in på vår tomt från den sidan. Rådjuren får gärna hålla sig utanför vår trädgård eftersom de äter upp så jäkla mycket och grannens katt vill jag inte ha i vår trädgård. Anledningen till det är att det eländiga djuret i stort sett varje dag har skitit i någon av våra rabatter och förstört plantor. Så kul är det inte att gå ut i trädgården och konstatera att djuret har grävt/krafsat sönder en bolltistel/akleja/lilja/kokardblomster eller något annat. Skulle jag köpa plantor för att ersätta vad den har förstört skulle det handla om hundratals kronor. Nu hoppas jag verkligen att den inte kommer vara lika mycket i vår trädgård men det återstår att se

lördag 27 maj 2017

Trasig Freyja

Upptäckte igår att Freyja skadat sin ena trampdyna på baktassen. Har ingen aning om vad hon har gjort men det ser ut som om en bit av det yttre lagret på trampdynan har skavts bort. Misstänker att hon har klivit på något vasst och helt enkelt skadat sig utan att ge ett ljud ifrån sig. Hon rör sig redan bättre idag men det märks att det gör ont när hon går på något hårt. Så hon har mest lullat runt på gräs och verkar inte ha så mycket emot det. Det får hon fortsätta med några dagar till och om det mot förmodan inte skulle bli bättre får det bli ett besök till veterinären.

fredag 26 maj 2017

Ögonen på marken

De här har nämligen börjat visa sig.
Här i byn brukar de i stort sett dyka upp på samma plats varje år. Det hindrar dock inte att de kan dyka upp på andra platser också. I diket en bit efter bron på vänstra sida sett från var vi bor har jag sett huggormar varje år.

tisdag 23 maj 2017

Känns som sommar

och då hittar man givetvis Freyja i solen.
Hon låg vid de botaniska tulpanerna och såg så otroligt glad ut så jag skyndade in och hämtade kameran. När jag kom ut igen hade hon givetvis flyttat på sig.
I trädgården är det i stort sett bara maskrosor som blommar och det går inte att ta bort dem när insekterna inte har så mycket annat att njuta av.


söndag 21 maj 2017

Skitig hund= glad hund

Jag blir inte riktigt lika glad när Lexus plaskar runt i dyvatten men det är bara att gilla läget. Han plaskade runt i rent vatten efter det så jag slapp slänga honom i badkaret. Nu behöver både han och Freyja ett bad men idag orkar jag inte. Min tanke var att Lexus skulle ta det lite lugnt idag men så fort kopplet är av är farten hög. Glädje för honom är att springa i full fart och att plaska i vatten

fredag 19 maj 2017

Koppel på

Lexus haltade lite igår kväll så idag har han fått gå i koppel. Nu vet jag inte om han haltade för att han klivit snett eller något liknande men min magkänsla säger mig att det är så att han börjar få problem med armbågen/armbågarna. Om det är så känns det inte så underligt för han är inte direkt en hund som tar det lugnt om han har något alternativ. Jag borde se till att få armbågarna omröntgade i år för att se om det blivit värre eller om det bara är så att jag tror det. Nu är det så att om jag skulle få veta att det är illa med armbågarna så kommer jag ändå inte att hindra honom från att rusa runt som en galning. Jag tänker inte hindra någon hund från att göra det som den älskar även om det innebär att hundens liv blir kortare av det. Undantag är givetvis fullständigt olämpliga beteenden, tugga på hundar i byn,jaga och döda katter, bita människor och annat liknande

Jag tröttnade

På fm kände jag bara nej. Jag hade noll lust att titta till alla små plantor och se om någon ville ha vatten. Lösningen blev att plantera ut en bunt av dem så slipper jag ta hand om dem i alla fall. Att bo här och plantera ut blommor nu är nog inte att rekommendera men blir det kallt så blir det. Om det sker får ogräset ta över. Så här ser en rabatt ut nu.

Det är mer som ska planteras i den men det kommer ske någon annan dag. Temat är rött och gult med några undantag. Planterade lavendel, aroniabuskar, vallmo och lite annat i den förra året så allt kommer inte att vara rött eller gult. Det som är planterat i år är ett par orientaliska liljor (vet ej färg), tre gullboll, solrosor, kokardblomster, fackelliljor, tofsblomster, sammetstagetes (Jolly Jester), lilja "Black Beauty" och vallmo.
När det gäller de botaniska tulpanerna är jag lite förvirrad. Jag planterade 60 st i höstas och det skulle vara 15 av varje sort. En sort har tagit sig men det är fler än 15 av den sorten. Jorden går inte direkt under om det är så att det var fler av en sort för de är vackra och de blommar.


måndag 15 maj 2017

Dimma och regn

Inte det roligaste vädret att vara ute och promenera i men däremot är det perfekt väder för att ta intressanta bilder.Freyja hade inga planer alls på att vara med på någon bild idag

lördag 13 maj 2017

En start

När jag planterade botaniska tulpanlökar i höstas såg jag framför mig ett hav av tulpaner. Något hav av tulpaner lär det inte bli i år för kylan och snön gjorde att många stannade av och de verkar inte riktigt ha repat sig. Några verkar dock ha klarat sig bättre och nu har en börjat blomma så det är en start på mitt hav av tulpaner. Om några år kommer det kanske att vara fullt av tulpaner.
Den som har börjat blomma är av sorten Little Beauty. Bättre bilder lär det bli på sikt, har nämligen lärt mig att om jag ser något som blommar i trädgården är det bara att fort fota den för annars kommer garanterat en hundtass att kliva på den.onsdag 10 maj 2017

Om man inte rör sig ser de inte mig

Verkar det som om den här ekorren tänkte. Den satt stilla en bra stund så jag hann ta några bilder och sedan gav den ifrån sig ett skrik och hoppade högre upp i trädet.måndag 8 maj 2017

Smyger in i bild

Idag fick objektivet Pentax DA* 16-50 följa med ut. Det blir inte så ofta som den får följa med eftersom brännvidden inte är den mest lämpliga om man vill fota vilda djur.
När jag upptäckte några mosippor kände jag i vanlig ordning ett behov av att fota dem och när jag inte vill ha med en hund i bild dyker givetvis en upp.

 Nu blev det även några bilder utan hund


Misstänker att det ska bli naturvårdsbränningar inom en snar framtid var vi promenerade så då får man passa på att njuta lite extra av naturen. Bränd mark är inte så vacker men det är bra för den biologiska mångfalden.
Lexus ville studsa runt vid vatten i vanlig ordning så det fick han göra en stund.lördag 6 maj 2017

Det var ett kök

Nu känns det mer som en växtplats. Det är lite för mycket plantor inne och de finns i alla rum. Värst är det dock i köket
Flera av tomatplantorna ser ordentligt hängiga ut och jag vet inte varför. De har fått vatten, näring och sol men ändå är de inte nöjda. Känns underligt med tanke på att jag odlat tomater flera år och de har alltid sett fina ut. En del har blivit ledsna efter att de flyttat ut men det tar jag inte på mig för blir det kallt ute är det inte mitt fel. Jag längtar till att det blir varmare ute så att alla plantor kan flytta.

tisdag 2 maj 2017

Glad fluff

Att skutta runt vid vatten är fantastiskt roligt om man heter Lexus. Freyja ser inte riktigt nöjet i det utan hon simmade lite istället.


Nu var inställningarna på kameran inte optimala men glädjen syns ändå

måndag 1 maj 2017

Jo det är godkänt

Jag beslutade mig för att det är godkänt att publicera samma bild i två bloggar om bilden är tillräckligt bra. Den här bilden är så pass bra enligt mig. Ingen hund utan en mosippa.