söndag 30 april 2017

Trevligt väder

Och det känns som om jag borde säga äntligen. Nu kunde jag ta itu med att plantera några liljelökar som har bott i krukor på altanen några veckor. Får se om det blir något av dem men det väljer jag att tro. Inga botaniska tulpaner syns till än men jag hoppas att de har klarat skitvädret. Våririsen har börjat blomma.

Och Freyja njuter av vädret.

onsdag 26 april 2017

Onsdag
tisdag 25 april 2017

Så blev det vinter

Igår började det snöa och det snöar än och blåser. Inte riktigt vad jag önskade mig.


söndag 23 april 2017

Toker letade älg

Vilket hade varit praktiskt om jag varit jägare. Lexus däremot har en förkärlek för ett mindre djur. När han känner doften av det djuret ser han lite extra glad ut och så ställer han sig och tittar upp i trädet som djuret finns i. Nu vet jag inte riktigt om han vill äta upp djuret eller om han bara tycker att de är roliga. Tack vare Lexus blev det i alla fall bilder på en ekorre idag. Nu borde jag väl ha fotat Lexus också men objektivet jag hade passar bättre att fota djur på avstånd och en hund i koppel är alltid rätt nära.

onsdag 19 april 2017

Det händer ibland

Vet inte riktigt om jag kan påstå att de så gärna ville vara med på bild idag utan det var nog mer så att Freyja var upptagen med att spana vilket gav mig möjlighet att fota. När det gäller Lexus så blir han så glad när han får skutta runt vatten så han skiter i om jag fotar.


Det blev även lite aktivering i form av att leta efter leksaker och när det finns snö är det utmärkt med en leksak som är i ljusa färger.
Det är praktiskt med leksaker gjorda av gamla lakan, det gör inget om de kommer bort och man kan göra dem i lagom storlek så man kan ha dem i fickan

måndag 17 april 2017

Bröder

Eller jag antar i alla fall att de är det. I vintras kom de till trädgården med en get och det verkar som om de lärde sig att vår trädgård är ett bra matställe. De var på väg över vägen för att komma in i vår trädgård när vi kom och störde dem.lördag 15 april 2017

Sol och snö ännu en dag

Lite tråkigt är det med snö igen men Lexus är glad över det. Så det enda att göra är väl att ta del av hans glädje.
Hundarna fick vara lösa en stund på en oplogad skogsväg och det passade dem utmärkt.
Jag tänkte att jag skulle få fota någon gräsand men de gjorde som alla vilda djur brukar göra när jag dyker upp med kameran. De flyr.

fredag 14 april 2017

Två alternativ återstår

  • Jag ger upp allt hopp om fina blomrabatter
  • Jag sätter mig på pass med ett gevär och skjuter alla djur som vistas i närheten 
I höstas/vintras var det rådjuren som åt upp allt levande. Sedan blev det vår och kattjävlar sket i rabatterna och grävde sönder blommor. Nu blev det vinter igen och tydligen är det mindre snö i våra rabatter än utanför för koltrastar eller starar roar sig nu med att hacka sönder jorden i jakt på mask(?). Givetvis är de inte så uppmärksamma på om de även hackar sönder någon blomma/blomlök. Jag börjar bli lite lätt trött på djur nu...
Så här ser en del av en rabatt ut nu

 Snöret är för att hundarna inte ska springa tvärs över. Det kommer bli något bättre där senare

Synd om fåglarna (och Freyja)

Det har kommit rätt mycket snö och snön fortsätter bara att falla.
Jag har lagt ut mat åt fåglarna och hoppas att fler gör det så att så många fåglar som möjligt klarar sig. Nu gäller det att övertyga Freyja om att det visst är en bra ide att ta en promenad.

torsdag 13 april 2017

Snö?

Det kändes under promenaden att det är snö i luften men än har det inte börjat snöa.
De hotar med en dm snö under kvällen och natten så får se om det blir så

söndag 9 april 2017

Lexus

Det blev en promenad i sol idag. Nu hoppas jag att yr.no inte har rätt för om de har det kommer det att bli kallare igen. Bakslag i temperaturen får man räkna med men det är ändå tråkigt om det blir minus under några dagar

fredag 7 april 2017

Inga bilder på hundarna

Ovanligt nog så har jag faktiskt inte fotat hundarna de senaste dagarna. Istället visar jag nu bilder som har mer med trädgården att göra.
Första bilden visar en jordgubbsplanta som glädjande nog har överlevt fast rådjuren tuggade ordentligt på alla plantorna i höstas/vintras. Verkar som om alla plantorna har överlevt så det lär bli jordgubbar i år igen.

Bild nummer två visar nästan alla tomatplantor för året. I år blir det tre olika sorters tomater.