måndag 27 februari 2017

Måndag igen


lördag 25 februari 2017

Praktiskt med en collie ibland

Vi beslutade oss för att promenera en vända där en bit av promenaden går i skoterspår över en myr och sedan en vända i skog. Det är en trevlig runda som tar runt 2h, när vi kom till stället var skoterspåren börjar var det bara att konstatera att ingen kört där sedan sista snön. Bitvis gick det att se kanterna på skoterspåren men större delen av vägen gick det inte att se.
Jag försökte hålla koll på att jag höll mig i skoterspåren men rätt ofta hamnade jag fel och sjönk ner någon dm. Efter ett tag blev det rätt drygt, min kondition och ork är ingen levande människa avundsjuk på. Hundarna passade på att springa och leka och hade inga problem med att ta sig fram. Det måste bero på att de väger lite mindre än mig.


Under den här vintern är det här andra gången som vi går här och tidigare år har inte skoterspåren gått samma väg. Av en slump började jag spana lite hur Lexus gick och valde att följa honom och då var det slut på att hamna utanför skoterspåren. På något sätt verkade det som om han förra gången vi gick här skapade en karta i huvudet av hur man skulle gå. Att han kunde se hela tiden hur spåret gick finner jag inte troligt för det gick verkligen inte att se alls på en hel del ställen. Det verkar helt enkelt som om det gäller att följa Lexus ibland

fredag 24 februari 2017

Hushållsgris

Var iväg och vaccinerade Lexus idag och alla besök hos veterinären leder till intressanta samtal. Vår veterinär är trevlig och har humor, hade han inte varit trevlig så hade vi inte varit kunder hos honom. Han berättade om en del ägare som kommer dit och har riktigt feta hundar men mest kommer med ursäkter. Hans råd då brukar vara att de ska köpa en hushållsgris så kan de mata grisen och motionera hunden. Det rådet har vi aldrig fått och jag tror nog inte att varken jag eller sambon skulle missa om någon hund vi haft eller har varit så fet.
Jag passade på att väga Lexus och nu väger han 23kg. Det känns som en rätt vettig vikt på honom

tisdag 21 februari 2017

Det var så fint på fm

Jag hoppades att det fina ljuset skulle hålla i sig så jag skulle kunna få några fina bilder. Nu blev det tyvärr inte så utan när jag var hemma igen efter blodprovstagning så var det mest grått. (Jag blir utsatt för blodprovstagning ibland bara för att kolla av att mina mediciner fungerar som de ska.)
Här är bilderna från idag.måndag 20 februari 2017

5 år

Idag är det pälsapans födelsedag och han har redan hunnit bli 5 år. Så mycket lugnare eller vettigare tror jag inte han har blivit och det önskar jag nog inte heller om jag ska vara ärlig. En hund som bara lufsar runt skulle inte passa mig.

söndag 19 februari 2017

En bra hund reder sig själv

Och givetvis så har vi bara bra hundar.
När man springer runt

blir man törstig efter ett tag. Och om man då inte har ägare som bär med sig vatten så får man fixa det själv. Steg ett är att hitta vatten och steg två är att ha sönder isen ovanpå vattnet. Sedan går det bra att dricka.

tisdag 14 februari 2017

Lite bättre bilder

Mina solstrålar

Solen lyste så fint och det kändes som om det finns hopp om att våren kommer att komma. Tack vare det fina vädret beslutade jag mig för att ta med kameran och mitt tyngsta objektiv ut. Det tyngsta objektivet är enligt mig det bästa för bilder på hundarna. Det fanns med andra ord hopp om fina bilder på hundarna. Några fina bilder blev det men jag visar ändå två mindre lyckade för de är roliga.

Blir nog ett till inlägg senare med mer lyckade bilder

måndag 13 februari 2017

Letar sele

Jag har roat mig ett tag nu med att spana på nätet efter lämpliga selar åt hundarna. Att hitta någon som uppfyller mina krav är inte det lättaste, hade jag haft en tjock plånbok hade det varit lättare. En sele till Freyja kommer mest att användas när hon får äran att dra mig (att kalla det för canicross känns lite för seriös) och när hon går personspår. Eftersök och viltspår går hon i spårhalsband. När det gäller Lexus tänker jag mig att selen ska användas på promenader ibland, när han drar mig och när han spårar. Så jag skulle vilja ha en sele med koppelring vid nacken och en längre bak på ryggen.

Nomesele eller äkta dragsele går bort för jag anser inte att de är bra när man spårar. Det fungerar säkert lysande om man bara ägnar sig åt ängsspår men det gör inte jag. Jag har inga problem att tänka mig hur det skulle bli att spåra i ungskog, hunden går på fel sida om ett träd och plötsligt är föraren inte längre rakt bakom och hela nomeselen/dragselen hamnar toksnett och det blir bara en irriterande störning i spårningen.

Jag har tittat lite på vinthundsselar i Y-modell, ingen risk för skav bakom frambenen med en sådan men då verkar det som om man måste få en uppsydd=dyrt.

Väldigt många y-selar jag tittat på tycker jag sitter på tok för tight mot frambenen och verkar mest begränsa rörligheten.

Det är med andra ord inte så lätt men några alternativ har jag hittat även om ingen uppfyller alla mina krav. Nu har jag inga pengar till selar idag men att leta lämpliga kostar inget och har man tur går det kanske att hitta beg i bra skick eller fynda på någon rea


söndag 12 februari 2017

Massa älgspår

Första bilden så syns det hyfsat bra hur mycket spår det var överallt.

När det gäller Freyja så spelar hennes vikt en stor roll. Hon var på väg att bli lite fluffig så vi har dragit ner maten lite. Ska jag gissa så har hon kanske gått ner ett hekto vilket inte borde spela någon roll med tanke på att hon väger runt 20kg. Ändå gör det stor skillnad för så fort hon väger lite mindre springer hon desto mer.
Lexus springer lika mycket oavsett vad han väger=)
Tog itu med att träna honom lite igår och då blir han glad. Nackdelen med att jag inte orkar träna så ofta som jag och Lexus skulle önska är att han blir så jäkla glad när vi hittar på något att han gärna försöker göra allt på en gång och chansar på vad jag önskar innan jag hinner säga något. Så det blir ofta lite lätt rörigt men han är glad

torsdag 9 februari 2017

Får se om det hjälper

Nu borde jag ha en bild på en tass till det här inlägget men jag tror inte att någon av hundarna uppskattar om jag attackerar dem nu. Därför blir det en annan bild.
Jag har stört mig ett tag på att båda hundarna har torra trampdynor med små sprickor. Inbillar mig även att kylan på marken borde kännas mer när trampdynorna inte är i ett bra skick. Därför tog jag itu med att beställa laxolja och idag kom den. Nu är det bara att komma ihåg och ge dem varje dag och sedan se om det blir någon skillnad

tisdag 7 februari 2017

Det får bli en bild

Egentligen är den misslyckad för den blev för ljus och så blir det när promenaden först går bland träd och man sedan kommer ut var det är mer öppet. Hade jag tänkt till så hade jag ändrat inställningarna på kameran men ibland blir det inte så.
Jag gillar bilden i alla fall och det är viktigast.

måndag 6 februari 2017

Ibland blir det lite komiskt

I brist på något bättre att göra surfade jag runt på lite olika kennlars hemsidor. Jag har inga planer på att köpa en till hund utan det var bara lite tidsfördriv. På en av sidorna kunde man välja svensk eller engelsk text och jag valde svenska. Det som gjorde mig lite förvirrad då var att på en fliktext stod det skräp. Givetvis blev jag tvingad att titta in på den sidan för skräp är jag inte van vid att någon döper en sida till. Det visade sig att på den sidan presenterades tidigare kullar och efter ytterligare en stund kopplade min hjärna. Fliktexten på engelska måste vara litter och personen som gjort sidan måste missat att det på svenska blir skräp. Rätt underhållande blev det även att titta på hundarnas stamtavlor för även hundarna i stamtavlorna hade fått sina namn översatta till svenska. Namn som är okej på engelska blir mest bara väldigt underliga på svenska. Nu borde jag kanske ha varit artig och skickat ett mail till kenneln och påtalat det här men då skulle jag ta bort nöjet för andra som besöker hemsidan

lördag 4 februari 2017

Springer

Ännu en grå dag och då gäller det att använda rätt inställningar på kameran och hitta något motiv som gör dagen mindre grå. Och har man hundar har man alltid bra motiv.onsdag 1 februari 2017

Känner doften av något

Gissar att det är älg som de kände doften av för det var en del älgspår men säker går det aldrig att vara