tisdag 31 januari 2017

Dagens samling

Lutar åt att det snart är dags att beställa mer fågelfrön för det går åt när rådjuren envisas med att äta upp allt som trillar ner. Om de hade nöjt sig med fågelfrön hade det varit okej men så är inte fallet. Två äppelträd ser nu ut som pinnar, rådjuren har ätit upp alla grenar. Jag roade mig med att googla på nätet på buskar/blommor som rådjur inte ska äta. Tyvärr insåg jag fort att rådjuren här inte har läst den listan. Det känns som om det mest logiska är att enbart ha giftiga blommor i trädgården i år. Döda rådjur vill jag inte ha som trädgårdsprydnader men jag utgår från att de enbart provsmakar giftiga blommor

lördag 28 januari 2017

Dagens monster

Kombinationen av för lite tid lösa och att jag är trött som fan har förvandlat de söta hundarna till monster. Idag kan ingen av dem komma ihåg hur man går i koppel. Jag är måttligt road av hundar som plötsligt kastar sig i alla möjliga riktningar utan anledning. Det gör mig enbart irriterad och om möjligt ännu tröttare. Jag hyser hopp om att de på nytt kommer att förvandlas och bli vettiga och jag hoppas att det sker inom en snar framtid

onsdag 25 januari 2017

Ingen sol i sikte

Det här var enda bilden på båda hundarna. Freyja var måttligt road av promenaden så hon smög mest bakom mig och då blir det svårt att få någon vettig bild. En lösning på det skulle kunna vara att jag kastade mig ner på rygg fort och knäppte en bild men det kändes inte så lockande. Jag är nog lite för bekväm av mig för att satsa så hårt på att få en bild. Därför passade jag på att knäppa den här bilden när hon för en kort stund studsade framför mig.

tisdag 24 januari 2017

Dagens rådjur

Jag har inte haft med mig kameran ut så mycket de senaste dagarna och när jag väl har haft med mig den har det varit tråkigt väder. Bilderna jag har tagit när vädret har varit tråkigt blev så tråkiga att jag raderade alla. Därför blir det lite rådjur som var på besök i trädgården i morsefredag 20 januari 2017

En del foton är snygga

och andra är mer roliga och lite misslyckade.
 Om Lexus hade skippat att lipa hade det varit en hyfsad bild.
Bilden här nedanför förvirrar mig lite...
Blundar Lexus för att han inte vill vara med på bild? Blundar han för att utmana ödet när han springer? Framförallt varför?

Fortsätter att förvåna mig

Ska man säga något om Lexus så får det bli att han är rätt oförutsägbar. Jag kom på att jag skulle testa av hundarna igår. Bara som en lätt aktivering och se hur mycket logiskt tänkande de besitter. Jag tog med mig hundarna in i köket och fyllde en tesil med lite té och lät dem nosa på det. Sedan lämnade jag hundarna i köket och placerade tesilen i vardagsrummet och återvände till köket och bad dem leta. Jag hade inte några större förhoppningar får jag lov att erkänna. Lexus började leta men vad han letade efter kunde jag naturligtvis inte veta. Till min förvåning så vindade han in tesilen och stannade vid den och fick givetvis belöning. Jag placerade ut tesilen ytterligare en gång och han hittade den igen. Freyja verkade däremot tycka att det var rätt onödigt att leta eftersom belöningen var det viktigaste så hon guidade mig istället till fodertunnan.

När det gäller Freyja får man nog lov att först få henne att förknippa dofter med belöning om man vill att hon ska leta efter något. Att Lexus fattade på en gång vad jag bad om förvånade mig. Arbetslust och samarbetsvilja har han haft hela livet men ibland har han haft svårt att förstå vad det är jag vill att han ska göra.

onsdag 18 januari 2017

Vem tvättar rådjuren?

Det är med andra ord dags för djupa funderingar igen men vi börjar med två bilder.
Rätt ovanligt att de springer bredvid varandra av någon anledning. Yana sprang rätt ofta bredvid Lexus men Freyja föredrar att springa själv.
Att ställa frågan vem som tvättar rådjuren kan nog förefalla lite lätt underligt och det är inte så illa att jag tror att någon gör det. Jag började fundera över det när det slog mig att jag aldrig har sett en lega efter ett rådjur som varit smutsig. Legor efter älgar är däremot alltid grisiga. Det borde rimligtvis bero på att rådjurens päls är renare och då är det logiska frågan varför. Att älgar har mer päls tror jag inte är hela svaret. Jag har även svårt att tänka mig att rådjur rullar sig i snö för att hålla pälsen ren och då återstår bara alternativet att någon tvättar rådjuren...

måndag 16 januari 2017

Fin vinterdag

Jag insåg ännu en gång att det var längesedan som jag hade drag/midjebältet på mig så det åkte på. Lexus fick sele och lina på sig och så bar det iväg.

Han låg på rätt bra i perioder och andra stunder tyckte han att det var viktigare att nosa. Eftersom jag inte gör det här på något seriöst sätt alls så får han nosa ibland. Efter att ha gått i runt 2km tyckte jag att han kunde få skutta lös en stund.

Rätt glad som synes och notera även att han var artig nog att vika undan istället för att rusa rakt på mig. Efter en stund i frihet var det dags att vandra hemåt igen.
Väl hemma var det dags för en vilostund.
Hade jag haft råd så skulle det bli riktiga dragselar åt båda och en kickspark. Kicksparken skulle nog mest användas som omväxling till vanliga promenader, lättare att hålla ett högre tempo själv med en spark. Eftersom det inte blir så mycket drag så får det helt enkelt fungera med vanlig sele och jag tror inte för ett ögonblick att Lexus skadas fysiskt av det på något sätt

lördag 14 januari 2017

Nä jag kommer inte på någon rubrik

Idag var det lite varmare så det blev en promenad på lite över en timme. Inte en så lång promenad om man tänker på sträckan utan det tog tid att pulsa i snö.
Ibland hade det nog varit praktisk med fyrtassdrift som hundarna har.

Jag rör mig verkligen inte i samma takt som dem.
Hemma kommer rådjuren på besök för att äta frön som trillat från fågelautomaterna.

torsdag 12 januari 2017

Varför inte?

Ljuset är perfekt ute nu och då måste man knäppa några kort. Om man då är bekväm som jag råkar vara nöjer man sig med att ta ut hundarna i trädgården.
Med tanke på att det är rätt mörkt på himlen så blir jag inte förvånad om det kommer att trilla ner mer snö.

onsdag 11 januari 2017

lördag 7 januari 2017

Ett år har passerat

Vilket gör att det är dags att säga grattis till Freyja igen. Nu tror jag inte att hon varken är medveten eller bryr sig om att hon föddes för 6 år sedan. Det är väl det hon har ägare till för. Hon är nog nöjd och glad så länge som hon blir klappad, motionerad, aktiverad och får mat och det får hon varje dag.
En liten inblick i det senaste året.
fredag 6 januari 2017

Lite varmare

Så helt logiskt kände jag att det var dags att så de första fröerna för året.
 Det kan kanske verka lite tidigt men det är två sorters klematis som jag sått och ena sortens groningstid är 1-3mån. Får se om det blir något med dem.
Bortsett från det var det så pass varmt idag så vi kunde ta en promenad på 1½h vilket var uppskattat.


torsdag 5 januari 2017

Kallt

I morse var det närmare -25 så promenaden blev inte så lång, på lunchen var det något varmare men nu börjar det bli kallt igen.


Bilderna tog jag efter en promenad när hundarna fick skutta lite i trädgården. Freyja har givetvis täcke på promenaderna när det är kallt. Pälsmängden hon har räcker inte direkt till när kylan kommer

söndag 1 januari 2017

Nytt år

Är lite tveksam om det är förra året eller det nya som Freyja är skeptisk mot.

Lexus verkar inte ägna sig åt att fundera över dylikt utan är bara nöjd över att få skutta runt.