lördag 31 december 2016

Gott nytt år!

Jag har inga tävlingsresultat eller liknande att presentera från året. Något som är viktigare än tävlingsresultat är att ha friska hundar och det har vi haft under året.
Gott nytt år!

torsdag 29 december 2016

Gren eller ett träd

Förstår inte riktigt hur Freyja alltid lyckas ställa sig bakom något.
 Vid det här laget borde hon ha lärt sig att det inte hindrar mig från att ta en bild.
Lexus verkade inte ha lika mycket emot att bli fotad.


onsdag 28 december 2016

Ge mig lite plusgrader

Börjar tröttna lite på att halka runt överallt nu. Nu har jag icebugs så det fungerar hyfsat att vara ute och gå men jag vill inte gärna ha Lexus lös så mycket. Han tar det lite lugnare när det är halt men han skulle behöva ta det ännu lugnare.
Den här bilden är från några dagar sedan och sedan dess har det kommit lite snö som täcker isen.

söndag 25 december 2016

Mer vår än vinter igår

Det ska inte vara stora vattensamlingar på ängen i december men det är det.

Får väl vänta och se när vintern tänker ta över

fredag 23 december 2016

Något så ovanligt

som två rena hundar. Att Freyja har tröja på sig beror på att hon fortfarande var lite fuktig i pälsen.


Av någon anledning så lyckades jag aldrig få Yana att acceptera att bli torkad med hårtork och Freyja har jag inte heller lyckats få att acceptera det. Lexus som däremot alltid är lite bökig när det gäller pälsvård, kloklippning, tandvård osv accepterar hårtorken utan problem. Jag hade egentligen bara tänkt tvätta Lexus men när jag började lägga in handdukar och hundschampo i badrummet försökte Lexus i vanlig ordning göra sig osynlig. Freyja däremot följde med in i badrummet så då fick hon bli tvättad först. Att tvätta henne är inte någon utmaning, hon står snällt stilla och skakar sig inte innan man är färdig. Lexus däremot skakar sig alltid minst en gång medan jag försöker schamponera honom så det är skönt med en lätt hund att tvätta.


måndag 19 december 2016

Hammare, dressyrspö eller försvarsspray

Jag längtar mer och mer tillbaka till tiden jag hade Leo. Och anledningen till det är att man då kunde promenera runt hur man ville i och runt byn utan att behöva fundera på var man gick. Det känns inte som om det är så längre tyvärr. Igår blev Lexus attackerad igen av en hund... Jag börjar nu bli jävligt less på hundägare som inte inser att det bor flera hundar här i byn och man måste ta hänsyn. Bägge attackerna som Lexus blivit utsatt för hade lätt kunnat undvikas. I första fallet hade det räckt om ägaren hade insett att den inte klarade av att hantera sin hund med fysiskt styrka och hade använt nosgrimma/dressyrlänk så att den i alla fall hade haft en chans att hålla i sin hund. Och igår hade det räckt om ägaren inte haft sin hund lös på stället de var på. Att ha en hund som inte gillar andra hundar och inte har en bra inkallning lös på en plats med dålig sikt är inte att tänka ett steg längre. Efter incidenten igår ringde ägarna i alla fall hem till oss för att höra om vi hittat några bitmärken på Lexus så de tar i alla fall ansvar för det som hände. Nu ändrar det tyvärr inte på något. (Han klarade sig från bitmärken)

Lexus är en glad, positiv och lite puckad hund och så vill jag att det ska få fortsätta vara men risken är att han inte kommer fortsätta vara så om han blir attackerad lite då och då. Jag tvivlar inte för ett ögonblick på att han en dag kommer att komma till insikten att det är lika bra att vara den första som attackerar när en hund kommer fram till honom. Han har varit kopplad bägge gångerna som han blivit attackerad och tacksamt nog så har jag och sambon varit ute tillsammans bägge gångerna. Hade det varit en av oss som varit ute med bägge hundarna hade det inte varit roligt.

Nu överväger jag faktiskt att se till att alltid ha med mig något som skyddar hundarna och det är inte vettigt när man bor i en liten by men när man inte kan lita på att andra hundägare har koll på sina hundar så finns det inte så många alternativ. Hundarna är våra ägodelar och sina ägodelar har man rätt och försvara och så kommer att ske i större utsträckning.

torsdag 15 december 2016

Jag borde visa årets anskrämliga julkort nu

En del traditioner håller jag på och ett julkort med hundarna bör jag presentera varje år. För att kunna skapa ett mästerverk/julkort så krävs det en bild på bägge hundarna. Det är även en fördel om de inte ser ut som om himlen håller på att ramla ner på dem. Att få bägge att inte se lidande ut låter kanske inte som en utmaning men då har man inte försökt fota Freyja och Lexus. För att de ska se glada ut krävs det att de inte placeras utan att de bara av en slump är nära varandra så det går att få en bra bild. När man då har en hund som mest vill springa hela tiden och en hund som oftast mest lullar på är det inte ofta som det går att fånga bägge på en bild. Därför har det inte blivit något julkort än men det kommer. Här är mina försök under de senaste dagarna att fånga bägge på en bild.lördag 10 december 2016

En Lexus eller sju?

Det är en fråga som är ganska lämplig att ställa när man är ute med honom när det snöar. Snö påverkar nämligen Lexus hjärna på något underligt sätt. Nu sker det bara i början av vintern tacksamt nog sedan vänjer han sig vid snö. Påverkan märks av på så sätt att han fladdrar runt överallt och de flesta kommandon är fullständigt obegripliga ord. Glad är han däremot.


fredag 9 december 2016

Hundarna och en uggla

Nu har jag inte lyckats få en uggla att posera med hundarna, det hade varit imponerande. Ugglan satt mest högt uppe i ett träd och övervakade oss.tisdag 6 december 2016

Min plan är förstörd

Tanken jag hade när jag planterade alla blommor i våras/somras var att de skulle vara duktiga och fröa av sig själva på hösten/våren. Helt enkelt så att jag inte skulle behöva göra något. Det är fint med mycket blommor men jag är inte riktigt villig att lägga så mycket tid på det. Därför planterade jag en blandning av ettåriga och perenner så att det garanterat kommer upp något nästa år. Tanken var att all tagets skulle fröa av sig ordentligt så att mängden blommor skulle öka för varje år. Min plan var det inget fel på men jag borde nog ha tänkt på rådjuren.
Rådjuren har nämligen ätit upp det mesta och givetvis har de riktat in sig på den lite dyrare sorten tagetes... Blir intressant att se om det kommer att dyka upp tagets på udda ställen runt byn, sker det vet jag att fröerna har spridits tack vare rådjuren.

måndag 5 december 2016

Onroad och offroad

Nu tvivlar jag starkt på att onroad är ett ord men skitsamma. Kan det heta offroad säger mig min logik att onroad också går bra.
Onroad
Offroad

torsdag 1 december 2016