fredag 20 januari 2017

En del foton är snygga

och andra är mer roliga och lite misslyckade.
 Om Lexus hade skippat att lipa hade det varit en hyfsad bild.
Bilden här nedanför förvirrar mig lite...
Blundar Lexus för att han inte vill vara med på bild? Blundar han för att utmana ödet när han springer? Framförallt varför?

Fortsätter att förvåna mig

Ska man säga något om Lexus så får det bli att han är rätt oförutsägbar. Jag kom på att jag skulle testa av hundarna igår. Bara som en lätt aktivering och se hur mycket logiskt tänkande de besitter. Jag tog med mig hundarna in i köket och fyllde en tesil med lite té och lät dem nosa på det. Sedan lämnade jag hundarna i köket och placerade tesilen i vardagsrummet och återvände till köket och bad dem leta. Jag hade inte några större förhoppningar får jag lov att erkänna. Lexus började leta men vad han letade efter kunde jag naturligtvis inte veta. Till min förvåning så vindade han in tesilen och stannade vid den och fick givetvis belöning. Jag placerade ut tesilen ytterligare en gång och han hittade den igen. Freyja verkade däremot tycka att det var rätt onödigt att leta eftersom belöningen var det viktigaste så hon guidade mig istället till fodertunnan.

När det gäller Freyja får man nog lov att först få henne att förknippa dofter med belöning om man vill att hon ska leta efter något. Att Lexus fattade på en gång vad jag bad om förvånade mig. Arbetslust och samarbetsvilja har han haft hela livet men ibland har han haft svårt att förstå vad det är jag vill att han ska göra.